14:30

Malå IF

Referat: OAFF - Malå IF

På Riavallen i Pajala vinner OAFF mot Malå med 6-0 (2-0)
Matchen inleds med att OAFF tar initiativet men Malå kommer snabbt in i matchen och i den 15:e minuten är Malå nära ett ledningsmål där Kotten gör en fotparad och två returer blockeras av vårt försvar. OAFF:s första målchans kommer i den 18:e minuten när en Malåback räddar ett skott på mållinjen. I den 23:e minuten slår Mikael Krekula en fin hörna som går förbi alla till en fri Johan Svanlöv som sätter bollen till 1-0. Efter målet har OAFF en period där man skapar flera vassa målchanser där vi minns ett närskott från Joel som målisen gör en utmärkt fotparad på samt ett kanonskott av samme man i ribbans underkant. I den 30:e minuten manöverar sig Johannes Pekkari i skottläge och på målvaktsreturen bredsidar Joel Hiltunen in 2-0. Sista kvarten blir en uppvisning från OAFF där man har två frilägen där Malås målvakt gör två finfina räddningar, Hector har också ett jätteskott från 25 meter i ribban. Vi går till paus med ledning 2-0 som borde varit det dubbla.

Andra halvlek inleds bra av OAFF och i den första minuten blir John Kalla snyggt frispelad av Borri men åter gör målisen en fin fotparad. I den 48:e minuten kommer Joel Hiltunen fram på vänsterkanten, inspelet når Johannes Pekkari som glidande stöter in 3-0. Två minuter senare slår Johannes P ett perfekt inlägg som en framstormande Jocke Larsson nickar in till 4-0. Efter målet är OAFF totalt överlägset resten av andra halvlek och Malå får kriga för att hålla målet fritt från påhälsning. Det håller till den 67:e minuten när Johannes P hittar Johan Svanlöv med ett inspel som Johan slår in till 5-0. Matchens sista mål kommer i den 74:e minuten när Hector når fram med en frispark som Adam säkert nickar in till slutsiffrorna 6-0. Sista kvarten har OAFF 2-3 frilägen där Malås målvakt gör kvalificerade räddningar som gör att siffrorna stannar vid 6-0. Malå har också en chans att spräcka nollan när man tåar bollen utanför Kottens ena stolpe i slutminuten.

Sett över hela matchen är OAFF:s seger odiskutabel och Malå får tacka sin målvakt som räddade laget från ett två-siffrigt nederlag. I OAFF gör hela laget en kanoninsats där samtliga förtjänar överbetyg. Det är svårt att plussa extra för någon då detta var en laginsats där passningsspelet var årets bästa, men Johannes Pekkari med ett mål och tre assist blir den som får det extra plusset. I Malå var målvakten Patrik Stenlund en jätte i målet, övriga kan säkert bättre.
Domare Mårten Larsson dömde säkert. Sedan måste vi hylla alla som gjorde planen spelbar efter nattens snöfall, 20 man med snöskyfflar rengjorde mattan så att den var i perfekt skick lagom till matchstart. Stort plus också till dom dryga 100 i publiken som trotsade väder och vind för att heja fram hemmagrabbarna.